Kako uštedjeti novac

Kako uštedjeti novac


Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:59
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako uštedjeti novac svakodnevnim navikama

Svi želimo imati više novca na kraju mjesečne bilance, ali ponekad se čini da ga nikako ne možemo uštedjeti. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih svakodnevnih navika koje nam mogu pomoći da budemo financijski pametniji i da zaista uštedimo novac.

Prva navika koju možete usvojiti je praćenje svih troškova. Mnogi od nas često zaboravljaju koliko novca potrošimo na svakodnevne sitnice poput kave ili pića s prijateljima. Zato je važno zapisivati sve troškove kako bismo imali jasan uvid u svoje financije.

Također, ovaj postupak nam omogućuje da prepoznamo neke nepotrebne troškove i da ih eliminiramo.

Druga dobra navika koju možete usvojiti je planiranje obroka. Često se dogodi da nas uhvati glad na putu kući s posla i da završimo u restoranu ili brzoj hrani. Ovo je vrlo nepovoljno za naš novčanik jer je kuhanje kod kuće puno jeftinije. Zato je dobro napraviti tjedni plan obroka i nabaviti sve potrebne namirnice unaprijed. Tako ćete izbjeći impulsivno kupovanje hrane i bit ćete sigurni da ćete imati sve što vam treba kod kuće.

Treća navika koju možete usvojiti je izbjegavanje impulzivnih kupnji.

Često se događa da nas privuče neki proizvod na sniženju ili neka reklama, ali prije nego što ga kupimo, trebali bismo se zapitati trebamo li ga zaista ili ga samo želimo. Ako je to samo želja, bolje je odgoditi kupnju i razmisliti o tome jeste li spremni potrošiti novac na to. Tako ćete izbjeći kupovinu nepotrebnih stvari i uštedjeti novac.

Četvrta navika koja nam može pomoći da uštedimo novac je izbjegavanje nepotrebnih naknada. Mnogi ljudi ne provjeravaju svoje bankovne izvode i račune i nisu svjesni da plaćaju razne naknade i provizije koje zapravo ne trebaju.

Zato je važno redovito provjeravati stanje svojih računa i pregledavati izvode kako biste bili sigurni da ne plaćate ništa što nije potrebno.

Konačno, jedna od najvažnijih navika koju možete usvojiti je postavljanje ciljeva štednje. Bez cilja može biti teško biti motiviran za uštedu. Zato je dobro postaviti si jasan cilj, poput štednje određenog iznosa novca svaki mjesec ili štednje za nešto posebno poput putovanja ili kupnje kuće. Ovo će vam pomoći da ostanete fokusirani na svoje ciljeve i da budete motivirani da uštedite novac.

Kako uštedjeti novac je pitanje koje se mnogi postavljaju. Srećom, s ovim jednostavnim svakodnevnim navikama, možemo biti financijski pametniji i zaista uštedjeti novac. Prateći svoje troškove, planirajući obroke, izbjegavajući impulzivne kupnje, izbjegavajući nepotrebne naknade i postavljajući ciljeve štednje, možemo biti sigurni da ćemo na kraju mjeseca imati više novca u džepu.

Kako uštedjeti novac na mjesečnim troškovima

Kako uštedjeti novac na mjesečnim troškovima?

Kada je ušteda novca u pitanju, važno je analizirati i smanjiti mjesečne troškove. Postoji nekoliko načina na koje možete smanjiti izdatke i uštedjeti novac na mjesečnoj razini.

Prva mjera koju možete poduzeti je pregled vaših računa za kućanstvo. Proučite svoje račune za struju, plin, vodu i Internet te se informirajte o mogućnostima za uštedu. Možda postoji povoljnija tarifa ili paket koji bolje odgovara vašim potrebama.

Također, pripazite na nepotrebnu potrošnju energije u kući, poput ostavljanja upaljenih svjetala ili uređaja u stanju mirovanja. Male promjene u svakodnevnim navikama mogu rezultirati značajnim uštedama na računima za kućanstvo.

Druga mjera koju možete poduzeti je pregled vaših pretplata i članarina. Provjerite sve pretplate koje imate, poput pretplate na časopise, članstva u teretani ili streaming usluga. Pitate se trebate li zaista sve te usluge ili možda postoje povoljnije alternative. Možda biste mogli napraviti pauzu u pretplati na neko vrijeme ili potpuno otkazati pretplatu koju ne koristite dovoljno često.

Ovo će vam omogućiti da uštedite novac svaki mjesec.

Treća mjera koju možete poduzeti je pregled vaših financijskih proizvoda. Proučite svoje bankovne račune, kreditne kartice i zajmove kako biste provjerili uvjete i naknade koje plaćate. Postoje li povoljnije opcije na tržištu? Možda biste mogli promijeniti banku ili prenijeti svoj kredit na drugu instituciju koja nudi bolje uvjete. Također, razmislite o refinanciranju postojećih zajmova kako biste smanjili mjesečne obveze.

Sve ove promjene mogu vam pomoći da smanjite mjesečne troškove i uštedite novac.

Četvrta mjera koju možete poduzeti je pregled vaše potrošnje hrane. Hrana je jedan od najvećih mjesečnih troškova, stoga je važno pronaći načine za uštedu u ovoj kategoriji. Planiranje obroka i izrada popisa za kupovinu može vam pomoći da izbjegnete kupovinu nepotrebnih namirnica i da se držite budžeta. Također, razmislite o kupovini na tržnicama ili u lokalnim trgovinama umjesto u supermarketima, jer često nude povoljnije cijene. Osim toga, iskoristite sezonsko voće i povrće koje je obično jeftinije i kvalitetnije.

Kako uštedjeti novac na mjesečnim troškovima je izazov s kojim se mnogi susreću. No, pregledavanjem računa za kućanstvo, pregledom pretplata i članarina, pregledom financijskih proizvoda te kontrolom potrošnje hrane, možete smanjiti izdatke i povećati svoju uštedu.

Kako uštedjeti novac dugoročnim planiranjem

Kako uštedjeti novac dugoročnim planiranjem?

Planiranje je ključni faktor kada je ušteda novca u pitanju. Dugoročno planiranje omogućuje nam da se pripremimo za buduće financijske izazove i ostvarimo svoje ciljeve štednje. Evo nekoliko načina kako dugoročno planiranje može pomoći u uštedi novca.

Prvo, važno je postaviti si ciljeve štednje. Razmislite o tome što želite postići financijski i koliko novca trebate za to.

Možda želite uštedjeti za kupnju kuće ili automobila, putovanje ili obrazovanje. Kada imate jasan cilj, lakše je donositi odluke o tome koliko novca trebate štedjeti i koliko dugo će vam trebati da ga postignete.

Drugo, trebate izraditi proračun. Proračun vam pomaže da pratite svoje prihode i rashode te da vidite gdje možete smanjiti troškove i uštedjeti novac. Pregledajte svoje mjesečne prihode i rashode i identificirajte područja na kojima možete rezati troškove. Možda možete smanjiti izlaske ili smanjiti potrošnju hrane izvan kuće.

Također, proračun vam pomaže u određivanju iznosa koji svaki mjesec možete odvojiti za uštedu.

Treće, trebate razmisliti o investicijama. Investicije su odličan način za povećanje vašeg bogatstva i ostvarivanje dodatnih prihoda. Postoji mnogo različitih načina ulaganja novca, poput dionica, nekretnina ili obveznica. No, važno je da se obrazujete o različitim vrstama investicija i razumijete rizike i potencijalne povrate prije nego što se odlučite investirati.

Kako uštedjeti novac dugoročnim planiranjem zahtijeva razmišljanje o dugoročnim ciljevima i izradi proračuna te razmatranje investicijskih mogućnosti.

Četvrto, trebate razmisliti o osiguranju. Osiguranje može biti ključno za zaštitu vašeg bogatstva i financijsku sigurnost. Postoji mnogo vrsta osiguranja, poput osiguranja života, zdravstvenog osiguranja i osiguranja imovine. Proučite različite vrste osiguranja i odaberite ono koje najbolje odgovara vašim potrebama. Osiguranje vam može pružiti mir uma i zaštititi vas od neočekivanih financijskih troškova koje ne možete predvidjeti.

Planiranje dugoročne uštede novca može biti izazovno, ali s postavljanjem ciljeva, proračunom, razmišljanjem o ulaganjima i osiguranjem, možete krenuti prema financijskoj sigurnosti i ostvarenju dugoročnih ciljeva štednje.
Tagovi: